pondělí 24. srpna 2020

Pondělí - první den příměstského tábora

 


Poslední týden v srpnu jsme pořádali už tradičně příměstský tábor DIGIDĚTI, který je určen dětem od 6 do 12 let a je zaměřen na fotografování a upravování fotografií v počítači. Máme k dispozici počítačovou učebnu s 12 novými počítači. To ale neznamená, že bychom byli stále zavřeni uvnitř, hodně chodíme ven, protože venku je větší zábava a také se tam dají pořídit zajímavější fotky.

Pondělí je první den tábora, den, kdy se seznamujeme jak mezi sebou, tak i s ostatními dětmi. Nedalo to moc práce zhledem k tomu, že řada dětí už na tomto nebo jiném příměstském táboře v naší organizaci byla a navzájem se znají. Při úvodním ranním kroužku jsme si připomněli zlaté pravidlo: Chovej se k ostatním tak, jak chceš, aby se oni chovali k tobě.

Pak jsme se seznámili s řádem počítačové učebny, např. že se u počítačů nejí nebo že si všechnu svoji počítačovou tvorbu ukládáme na jedno místo – do složky se svým jménem. Také jsme se naučili vyhledávat obrázky na internetu a stahovat je do počítače. Děti pracují s jednoduchým seznamem webových aplikací, které jsou zdarma, dostupné i bez registrace.

Po dopolední svačině jsme šli ven, na zahrádku, která přiléhá k naší provozovně. Koncem srpna už tam toho moc nekvete, přesto jsme našli dost námětů na fotografování a děti vymyslely i zajímavé nápady s focením světla a stínů.

Na oběd chodíme už tradičně do restaurace Střelnice. Dostali jsme pórkovou polévky a špagety.

Žádné komentáře:

Okomentovat